Przepis i sposób przygotowania na: Krem dyniowo-ziemniaczany
Kroki postępowania
![Krok 1 - Krem dyniowo-ziemniaczany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-ziemniaczany14-2.jpg)
![Krok 2 - Krem dyniowo-ziemniaczany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-ziemniaczany15-2.jpg)
![Krok 3 - Krem dyniowo-ziemniaczany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-ziemniaczany16-2.jpg)
dynia | 1/2 kg |
ziemniaki | 4 sztuki |
pietruszka | 1 korzeń |
seler | 1 mały kawałek |
imbir | 1 centymetr |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 szczypta |
bulion drobiowy | 2 litry |
cebula | 1/4 sztuka |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 sztuka |
śmietana 30% | 4 łyżki |
jogurt naturalny | 2 łyżki |
masło | 1 łyżka |
sól i pieprz | 1 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: