Przepis i sposób przygotowania na: Krem dyniowo-ziemniaczany
Kroki postępowania
![Krok 1 - Krem dyniowo-ziemniaczany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-ziemniaczany1-2.jpg)
![Krok 2 - Krem dyniowo-ziemniaczany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-ziemniaczany2-2.jpg)
![Krok 3 - Krem dyniowo-ziemniaczany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-ziemniaczany3-2.jpg)
![Krok 4 - Krem dyniowo-ziemniaczany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-ziemniaczany4-2.jpg)
![Krok 5 - Krem dyniowo-ziemniaczany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-ziemniaczany5-2.jpg)
![Krok 6 - Krem dyniowo-ziemniaczany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-ziemniaczany6-2.jpg)
woda | 700 ml |
ziemniaki | 180 g |
miąższ z dyni | 530 g |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
masło | 1,5 łyżki |
mąka | 1 łyżka |
śmietana 18 proc | 200 ml |
natka pietruszki | 1/2 pęczka |
koperek | 1/3 pęczka |
szczypiorek posiekany | 4-5 łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: