Przepis i sposób przygotowania na: Krem kalafiorowy z placuszkami jaglanymi
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Ugotowaną kaszę jaglaną (najlepiej w delikatnym bulionie) mieszamy z masłem, żółtkiem, parmezanem oraz kurkumą i doprawiamy całość solą do smaku. Z powstałej masy formujemy małe placuszki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
![Krok 1 - Krem kalafiorowy z placuszkami jaglanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-kalafiorowy-z-placuszkami-jaglanymi1-2.jpg)
![Krok 2 - Krem kalafiorowy z placuszkami jaglanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-kalafiorowy-z-placuszkami-jaglanymi2-2.jpg)
![Krok 3 - Krem kalafiorowy z placuszkami jaglanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-kalafiorowy-z-placuszkami-jaglanymi3-2.jpg)
![Krok 4 - Krem kalafiorowy z placuszkami jaglanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-kalafiorowy-z-placuszkami-jaglanymi4-2.jpg)
Krem kalafiorowy podajemy z placuszkami jaglanymi i świeżą zieleniną.
Zupa smakuje świetnie także z jajkiem i świeżo tartym chrzanem ;)
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Krem kalafiorowy z placuszkami jaglanymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-kalafiorowy-z-placuszkami-jaglanymi5-2.jpg)