Przepis i sposób przygotowania na: Krem z dyni, pomarańczy i nutą kardamonu
Kroki postępowania
Marchew obrać i pokroić w drobną kostkę a cebulę obrać i drobno posiekać.
Pomarańcze obrać ze skóry i wyfiletować tak aby pozbyć się błonek.
miąższ z dyni | 1 kg |
pomarańcza | 3 |
marchewki | 2 |
cebula | 2 |
bulion drobiowy | 1 litr |
masło | 3 łyżki |
kardamon | 2 łyżeczki |
pestki dyni | 50 g |
krem balsamico | 1 łyżka |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: