Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy przekładaniec ze śliwkami
Kroki postępowania
Miękkie masło miksować, dodając stopniowo ugotowany budyń. Pod koniec wlać wódkę i jeszcze przez chwilę miksować.
Smacznego!!!
Blat orzechowy | |
orzechy włoskie | 30 dag |
białko | 5 sztuk |
cukier | 1 szklanka |
mąka pszenna | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masło do smażenia | |
Krem: | |
mleko | 1/2 litra |
cukier | 1 szklanka |
mąka pszenna | 3 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
żółtko jajek | 5 sztuk |
masło 250 g | 1 sztuka |
wódka | 100 gram |
śliwki suszone | 30 dag |
polewa czekoladowa | |
Biszkopt | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: