Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z pieczarkami
Kroki postępowania
300 ml woda gazowana,
300 ml mleko,
33 dag mąka,
2 sztuki jaja,
szczypta Sól,
Ciasto naleśnikowe - podane wyżej składniki na ciasto zmiksować. czyli jaja, sól, mąka, mleko, woda gazowna. Można spróbować, czy jest dobrze przyprawione, wtedy daje nam to możliwość dosypania soli lub cukru.
![Krok 1 - krokiety z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-pieczarkami82-2.jpg)
Pieczarki 80 dag
Pieprz do smaku
Sól do smaku
cebula 1,5 sztuki
Farsz; cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, dodając po chwili pieczarki obrane i pokrojone. Dodajemy do smaku sól i pieprz, ewentualnie inne przyprawy.
![Krok 2 - krokiety z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-pieczarkami81-2.jpg)
![Krok 3 - krokiety z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-pieczarkami80-2.jpg)
panierka Bułka do panierki,
do panierki jaja,
do smażenia krokietów olej,
Następnie obtaczamy je w jajku i bułce by powstała panierka. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej i z drugiej strony na złoty kolor.
Zdjęcia sredniej jakości-robione telefonem:(
![Krok 4 - krokiety z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-pieczarkami79-2.jpg)