Przepis i sposób przygotowania na: Krokodylki
Ogórki z chili to popularne krokodylki. Pikantne ogóreczki w słodkiej zalewie octowo-olejowej z czosnkiem. Ogórki krokodylki to jeden z waszych ulubionych, sezonowych przepisów na przetwory.
Kroki postępowania
Umyć ogórki, przekroić wzdłuż, na pół. Posypać solą. Odstawić na minimum 3 godziny. Następnie odsączyć z soku.
![Krok 1 - Krokodylki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokodylki1-2.jpg)
Czosnek obrać, drobno pokroić. Zagotować ocet z cukrem, olejem. Dodać czosnek.
![Krok 2 - Krokodylki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokodylki2-2.jpg)
![Krok 3 - Krokodylki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokodylki3-2.jpg)
Ogórki zalać marynatą i pozostawić na ok. 12 godzin (min. 6). Po tym czasie ogórki zaczną się zwijać. Wkładać ogórki do słoików razem z zalewą i czosnkiem. Mocno zakręcić. Nie pasteryzować.
![Krok 4 - Krokodylki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokodylki4-2.jpg)