Przepis i sposób przygotowania na: Krucha tarta budyniowa ze świeżymi borówkami
Kroki postępowania
Wszystkie składniki ciasta przełożyć do dużej miski, posiekać siekaczką i zagnieść na jednolite ciasto. Wstawić do lodówki na około 30minut. Po tym czasie schłodzone ciasto przełożyć na blachę do pieczenia wysmarowaną oliwą i wyłożoną papierem do pieczenia, rozwałkować na kształt koła o średnicy około 35-40cm.
![Krok 1 - Krucha tarta budyniowa ze świeżymi borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucha-tarta-budyniowa-ze-swiezymi-borowkami1-2.jpg)
Połowę mleka zagotować z cukrem, a w pozostałej rozpuścić budyń i dodać żółtka, dokładnie wymieszać, wlać na gotujące się mleko.
![Krok 2 - Krucha tarta budyniowa ze świeżymi borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucha-tarta-budyniowa-ze-swiezymi-borowkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Krucha tarta budyniowa ze świeżymi borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucha-tarta-budyniowa-ze-swiezymi-borowkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Krucha tarta budyniowa ze świeżymi borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucha-tarta-budyniowa-ze-swiezymi-borowkami4-2.jpg)