Przepis i sposób przygotowania na: Krucha tarta z nektarynkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Krucha tarta z nektarynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucha-tarta-z-nektarynkami2-2.jpg)
Ugotować budyń na mleku. Jeszcze gorący wyłożyć na podpieczone ciasto. Równo rozsmarować.
Nektarynki obrać ze skórki i przepołowić. Wyjąć pestki i każdą ponacinać w kratkę z wypukłej strony. Połówki nektarynek ułożyć na warstwie budyniu.
![Krok 2 - Krucha tarta z nektarynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucha-tarta-z-nektarynkami1-2.jpg)
Wyjąć zamrożony kawałek surowego ciasta. Zetrzeć je na tarce o grubych oczkach.
Wstawić tartę do piekarnika. Piec 40 minut (temperatura 190ºC).
![Krok 3 - Krucha tarta z nektarynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucha-tarta-z-nektarynkami0-2.jpg)