Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kruche babeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
margaryna 4/5 kostki
cukier puder 1/2 szkl
jaja 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kruche babeczki

Mąkę przesiać razem z cukrem pudrem na stolnicę, wbić jaja i przesiekać nożem aby się połączyły . Margarynę pokroić w kostkę i dodać do masy , wszystko wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta zrobić wałek i podzielić go na 25 talarków, wstawić do lodówki na pół godziny. Po tym czasie talarkami wypełniać formy do babeczek i piec w tem 180 stopni 20-25 minut do lekkiego zezłocenia. Gorące wyjąć z foremek- ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 08.01.2014 18:06
super praktyczne
agataw1990 28.08.2012 19:21
robię podobne;)
kamyk 19.08.2012 21:01
fajne wykorzystanie na deser
Neetka90 07.08.2012 16:22
też robię!
Neetka90 07.08.2012 16:22
też robię!
Neetka90 07.08.2012 16:22
też robię!
Ewa6274879 05.08.2012 11:57
szybki przepis - można napełniać różnymi słodkościami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak