Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z jagodami i śmietaną
Wyrabiamy ciasto kruche z podanych składników.
Foremki lekko smarujemy.około 20 szt
Ciasto wałkujemy wycinamy krążki wyklejamy foremki.
Ciasto nakłuwamy widelcem .
Tak przygotowane foremki wkładam do lodówki na około 30 minut.
Nagrzewam piekarnik 175 st i pieczemy babeczki na złoty kolor około 20-25 minut studzimy.
Wyjmujemy z foremek,
Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie mieszamy i zostawiamy aż napęcznieje.
Następnie zalewamy wrzącą wodą mieszamy aż się rozpuści i zostawiamy aż lekko przestygnie .
Wody za każdym razem lejemy tylko trochę.
Zimne babeczki smarujemy od środka odrobiną dzemu z czarnej porzeczki .
Do każdej babeczki wrzucamy kilka owoców.
Ubijamy śmietanę z cukrem jak jest już ubita wlewamy chłodną zelatynę.
Śmietanę wstawiamy na moment do lodówki .
Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego wyciskamy do każdej babeczki.
Na górę każdej babeczki dajemy jeszcze po kilka owoców.
POLECAM!!!