Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z czerwonymi porzeczkami i bezą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kruche ciasto z czerwonymi porzeczkami i bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-czerwonymi-porzeczkami-i-beza1-2.jpg)
Ciasto wylepić na blaszkę. Ponakłuwać dokładnie widelcem i raz jeszcze schłodzić w lodówce przez 30 min.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Piec ciasto przez ok. 18 min- do jasnozłotego koloru.
![Krok 2 - Kruche ciasto z czerwonymi porzeczkami i bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-czerwonymi-porzeczkami-i-beza2-2.jpg)
Z białek ubić sztywną pianę, następnie cały czas ubijając dodawać po łyżce cukru.
Pianę delikatnie wymieszać z mąką ziemniaczaną.
![Krok 3 - Kruche ciasto z czerwonymi porzeczkami i bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-czerwonymi-porzeczkami-i-beza3-2.jpg)
Umieścić w piekarniku rozgrzanym do 180ºC i natychmiast obniżyć temperaturę do 140ºC (termoobieg). Piec przez około 1 godzinę do momentu kiedy wierzch bezy będzie chrupiący. Wystudzić w stygnącym piekarniku.
Smacznego!
![Krok 4 - Kruche ciasto z czerwonymi porzeczkami i bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-czerwonymi-porzeczkami-i-beza4-2.jpg)