Przepis i sposób przygotowania na: Kruche paluszki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kruche paluszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-paluszki1-2.jpg)
![Krok 2 - Kruche paluszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-paluszki2-2.jpg)
![Krok 3 - Kruche paluszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-paluszki3-2.jpg)
![Krok 4 - Kruche paluszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-paluszki4-2.jpg)
![Krok 5 - Kruche paluszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-paluszki5-2.jpg)
![Krok 6 - Kruche paluszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-paluszki6-2.jpg)
![Krok 7 - Kruche paluszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-paluszki7-2.jpg)
![Krok 8 - Kruche paluszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-paluszki8-2.jpg)
![Krok 9 - Kruche paluszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-paluszki9-2.jpg)
mąka tortowa | 50 dag |
sól | 1 łyżeczka |
masło lub margaryna | 15 dag |
kwaśna śmietana | 20 dag |
drożdże | 2 dag |
żółtko jajek | 1 szt. |
białko do smarowania | 1 szt. |
kminek Prymat | do smaku |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku (gruba) |
tłuszcz do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: