Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z budyniową pianką
Kroki postępowania
Formę do pieczenia (30 cm na 20 cm) wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, 3/4 całego ciasta rozwałkować na wielkość blaszki i wyłożyć nim jej dno.
![Krok 1 - Kruche z budyniową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-z-budyniowa-pianka1-2.jpg)
Białka jajek ubić na sztywno do ubitych dosypywać porcjami cukier i nadal ubijać na najwyższych obrotach miksera do uzyskania bardzo sztywnej bezy do ubitej bezy wsypać suchy proszek budyniowy, cały czas ubijać na koniec dodać olej i delikatnie wszystko wymieszać.
Piankę budyniową wylać na ciasto
![Krok 2 - Kruche z budyniową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-z-budyniowa-pianka2-2.jpg)
Piec w temp. 190 st około 35-40 minut do suchego patyczka i wysuszonej wierzchniej warstwy bezy budyniowej.
![Krok 3 - Kruche z budyniową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-z-budyniowa-pianka3-2.jpg)