Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z malinami pod pierzynką.
Kroki postępowania
Włożyć na pół godziny do lodówki.
Następnie wyłożyć tortownicę o średnicy 24 cm.
Nakłuć widelcem i piec 20 minut w temperaturze 190 stopni.
![Krok 1 - Kruche z malinami pod pierzynką. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-z-malinami-pod-pierzynka.1-2.jpg)
Rozpuścić 2/3 szklanki cukru w 1/3 szklanki wody podgrzewając i ciągle mieszając.
Z białek ubić pianę i pod koniec ubijania dodawać powoli roztopiony cukier.
![Krok 2 - Kruche z malinami pod pierzynką. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-z-malinami-pod-pierzynka.2-2.jpg)
Palcami porobić rogi.
Piec jeszcze 15 minut w temperaturze 190 stopni.
![Krok 3 - Kruche z malinami pod pierzynką. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-z-malinami-pod-pierzynka.3-2.jpg)
![Krok 4 - Kruche z malinami pod pierzynką. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-z-malinami-pod-pierzynka.4-2.jpg)