Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ze śliwkami i budyniem
Kroki postępowania
Z podanych składników przygotowujemy bezę, którą wykładamy na masę śliwkową.
Migdały prażymy na patelni i posypujemy naszą bezę.
Smacznego:))
mąka pszenna | 2 szkl |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
cukier | 1/2 szkl |
masło | 200 g |
żółtko jajek | 4 szt |
białko | 4 szt |
cukier puder | 1/2 szkl |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
budyń śmietankowy | 1 op |
śliwki węgierki | 0,5 kg |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
cukier puder | 1-2 łyżki |
płatki migdałowe | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: