Przepis i sposób przygotowania na: Krucho drożdżowe rurki z bitą śmietaną
Kroki postępowania
Do dużej miski dajemy pozostałe składniki,bez mąki, zarabiamy dłonią, następnie dodajemy zaczyn drożdżowy i mąkę, wyrabiamy ciasto, ilość mąki zależy od wielkości jaj, śmietany, więc czasem wchodzi więcej.Ciasto ma dać się ładnie wałkować, na oprószonej desce.
![Krok 1 - Krucho drożdżowe rurki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucho-drozdzowe-rurki-z-bita-smietana1-2.jpg)
![Krok 2 - Krucho drożdżowe rurki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucho-drozdzowe-rurki-z-bita-smietana2-2.jpg)
![Krok 3 - Krucho drożdżowe rurki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucho-drozdzowe-rurki-z-bita-smietana3-2.jpg)
![Krok 4 - Krucho drożdżowe rurki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucho-drozdzowe-rurki-z-bita-smietana4-2.jpg)
![Krok 5 - Krucho drożdżowe rurki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucho-drozdzowe-rurki-z-bita-smietana5-2.jpg)
![Krok 6 - Krucho drożdżowe rurki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucho-drozdzowe-rurki-z-bita-smietana6-2.jpg)
Mi wyszło 33szt kremu starczyło idealnie , moje foremki miały 12cm długości i 3 cm średnice w tym szerszym miejscu.
![Krok 7 - Krucho drożdżowe rurki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krucho-drozdzowe-rurki-z-bita-smietana7-2.jpg)