Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik
Kroki postępowania
![Krok 1 - Krupnik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik67-2.jpg)
![Krok 2 - Krupnik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik68-2.jpg)
![Krok 3 - Krupnik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik69-2.jpg)
porcja rosołowa | 1 sztuka |
skrzydełka kurczaka | 4 sztuki |
ziemniaki | 10-12 sztuk |
marchew | 5 sztuk |
pietruszka | 3 sztuki |
natka pietruszki | 1 pęczek |
seler | 1 sztuka |
por | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
czosnek ząbki | 2 ząbki |
kasza jęczmienna | 1,5 szklanki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
Ziele angielskie całe Prymat | 5 ziaren |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 5 ziaren |
przyprawa do potraw Kucharek | ok 2 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
woda | ok 4,5 l |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: