Przepis i sposób przygotowania na: Kruszynki z tymiankiem i czarnuszką
Kroki postępowania
Ostatnim razem zamiast sprawdzonych flaczków, zaryzykowałam przygotowanie obiadu indyjskiego. I nie tyle samym daniem podbiłam jego serce, lecz dodatkiem, serwowanym zamiast ryżu czy ziemniaków. I to do tego stopnia, iż prosił mamę o zabranie przepisu :)
Ta prosta i szybka forma ciasteczek nadaje się idealnie jako osobne danie na imprezy oraz jako uzupełnienie pikanych dań, bardzo szybka w przygotowaniu idealna z sosem czosnkowym lub serowym.
Obydwie mąki przesiewamy do miski, dodajemy klarowane masło i zagniatamy tak by uzyskać konsystencje bułki tartej,
dodajemy sól czarnuszkę i tymianek. A następnie powoli dodajemy wodę (około pół szklanki) ciągle zagniatając, do uzyskania jednolitego gładkiego ciasta.
![Krok 1 - Kruszynki z tymiankiem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruszynki-z-tymiankiem-i-czarnuszka1-2.jpg)
![Krok 2 - Kruszynki z tymiankiem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruszynki-z-tymiankiem-i-czarnuszka2-2.jpg)
![Krok 3 - Kruszynki z tymiankiem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruszynki-z-tymiankiem-i-czarnuszka3-2.jpg)
![Krok 4 - Kruszynki z tymiankiem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruszynki-z-tymiankiem-i-czarnuszka0-2.jpg)