Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ryżowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kulki ryżowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-ryzowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Kulki ryżowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-ryzowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Kulki ryżowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-ryzowe3-2.jpg)
Kulki obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony aż nabiorą złotego koloru
![Krok 4 - Kulki ryżowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-ryzowe4-2.jpg)
ryż | 1 woreczek(100 g) |
mąka pszenna | 1 łyżka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka + do obtoczenia kulek |
sól i pieprz | do smaku |
ser żółty | 5 dag |
jajko | 1 szt |
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat | 1/2 łyzeczki |
olej do smażenia |
Kulki obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony aż nabiorą złotego koloru
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: