Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak gyros z bulgurem i warzywami
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i włókien, kroimy w pasy, skrapiamy olejem rzepakowym, dodajemy przyprawę kebab - gyros i nacieramy.
Paski kurczaka w marynacie odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
W tym samym czasie gotujemy kaszę bulgur w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła.
![Krok 1 - Kurczak gyros z bulgurem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-gyros-z-bulgurem-i-warzywami1-2.jpg)
![Krok 2 - Kurczak gyros z bulgurem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-gyros-z-bulgurem-i-warzywami2-2.jpg)
![Krok 3 - Kurczak gyros z bulgurem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-gyros-z-bulgurem-i-warzywami3-2.jpg)
![Krok 4 - Kurczak gyros z bulgurem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-gyros-z-bulgurem-i-warzywami4-2.jpg)
Całość chwilę razem przesmażamy, a na koniec doprawiamy solą, pieprzem czarnym oraz cayenne.
Bulgur z warzywami wykładamy na talerze, a na wierzchu układamy kawałki kurczaka gyros.
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Kurczak gyros z bulgurem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-gyros-z-bulgurem-i-warzywami5-2.jpg)