Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak Tabaka z Tkemali i Lobo Borani
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kurczak Tabaka z Tkemali i Lobo Borani foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-tabaka-z-tkemali-i-lobo-borani1-2.jpg)
![Krok 2 - Kurczak Tabaka z Tkemali i Lobo Borani foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-tabaka-z-tkemali-i-lobo-borani2-2.jpg)
Lobo Borani: Cebulę obieram, drobno siekam i podsmażam na czterech łyżkach masła posiekaną cebulę. Do podsmażonej cebulki dodaję fasolę osączoną z puszki i jeszcze dwie łyżki masła. Dodaję cynamon, goździki i pieprz. Duszę wszystko pod przykryciem ok. 5 minut. Na koniec wsypuję posiekaną zieleninę, mieszam. Pozostawiam do ostudzenia. Robię sos: Jogurt mieszam z zimną wodą i przeciśniętym czosnkiem. Ugotowaną fasolkę z przyprawami (nieco ostudzoną) mieszam z jogurtem. Miękkie mięso przekładam na talerz i od razu podaję z ostrym sosem Tkemali i Lobo Borani.
![Krok 3 - Kurczak Tabaka z Tkemali i Lobo Borani foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-tabaka-z-tkemali-i-lobo-borani0-2.jpg)