Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie jogurtowo-koperkowym
Kroki postępowania
Marynuję kurczaka w przyprawach: soli, pieprzu i curry.
![Krok 1 - Kurczak w sosie jogurtowo-koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-w-sosie-jogurtowokoperkowym2-2.jpg)
Wbijam jajko, dodaję szczyptę soli, sody oczyszczonej (ok. 1/4 łyżeczki), mąkę pszenną i jogurt grecki, który można zastąpić kwaśną śmietaną. Łyżką wyrabiam ciasto. Powinno być lejące ale gęste.. Wrzucam do ciasta kawałki kurczaka i mieszam, by każdy kawałek mięsa był otoczony ciastem.
![Krok 2 - Kurczak w sosie jogurtowo-koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-w-sosie-jogurtowokoperkowym3-2.jpg)
Warto sprawdzić, czy mięso się przesmażyło. W tym celu kroję na pół pierwszy placek zdjęty z patelni. Jeśli jest surowy w środku, zmniejszam ogień pod patelnią, by placki się dosmażyły.
Gotowe wykładam na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
![Krok 3 - Kurczak w sosie jogurtowo-koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-w-sosie-jogurtowokoperkowym1-2.jpg)
![Krok 4 - Kurczak w sosie jogurtowo-koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-w-sosie-jogurtowokoperkowym0-2.jpg)