Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w szynce z miętową salsą z avocado i kukurydzą
Nacieramy je kolorowym pieprzem i sokiem z cytryny.
Każdy kawałek kurczaka owijamy plastrem szynki.
Grillujemy je z obu stron na patelni grillowej natłuszczonej odrobiną oliwy.
Avocado obieramy i kroimy w kosteczkę.
Mieszamy z kukurydzą i posiekanym szczypiorkiem.
Listki mięty bardzo drobno siekamy i mieszamy z sokiem z cytryny.
Mieszanką zalewamy warzywa.
Danie możemy również podać z glazurowanymi marchewkami które przyrządzamy w następujący sposób:
na mniejszej patelni rozpuszczamy miód.
Dodajemy odsączone marcheweczki.
Dosyć obficie przyprawiamy pieprzem.
Chwilkę podsmażamy.
Po zdjęciu z patelni skrapiamy sokiem z cytryny.
Salsę układamy na usmażonym mięsie.
Smacznego :)