Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z farszem migdałowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kurczak z farszem migdałowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-farszem-migdalowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Kurczak z farszem migdałowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-farszem-migdalowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Kurczak z farszem migdałowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-farszem-migdalowym0-2.jpg)
Kurczak (cały) | 1,2 kg |
ziemniak | 80 dkg |
Wątróba (z kurczaka) | 10 dkg |
rosół drobiowy | 1 szkl |
mleko | 1/2 szklanki |
śmietana 30% | 2/5 szkl |
żółtko jajek | 1 sztuka |
bułka czerstwa | 1 sztuka |
cebula | 1 szt |
migdały | 3 dkg |
masło | 2 łyzka |
olej | 2 łyzki |
ocet winny | 1 łyzka |
mąka ziemniaczana | 1 łyzka |
pietruszka zielona | 1 pęczek |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
kwaśna śmietana | 3/5 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: