Fileta, myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę lub paski. Warzywa płuczemy i obieramy. Cukinię kroimy w cienkie półplasterki, cebulę, paprykę i pomidory (bez skórki) kroimy w większą kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło (ok. 2 łyżek) i smażymy cebulę, następnie dodajemy kolejno pieczarki,cukinię, paprykę, pomidory oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy do czasu, aż woda z warzyw (zwłaszcza z pomidorów) nie odparuje. Gotowe przekładamy do niedużego garnka. Na patelni smażymy kurczaka, do lekkiego zrumienienia, a następnie dodajemy go do warzyw. Do garnka z warzywami i kurczakiem dodajemy bulion (może być z kostki), chwilę gotujemy i dodajemy tymianek, paprykę słodką oraz ostrą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy jeszcze chwilę, aby smaki się przegryzły i gotowe. Podajemy ze świeżym pieczywem:)