Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak ze szpinakiem i ryż TRZY-kolory
Kroki postępowania
Nastawiamy po 2-3 szklanki wody w 3 osobnych naczyniach, lekko solimy. Kiedy woda zacznie wrzeć wrzucamy do każdego z naczyń po 1 woreczku ryżu, po 2 minutach, kiedy ryż namoknie dodajemy nasze naturalne barwniki (suchy ryż nie będzie łapał koloru). Do jednego z naczyń dodajemy kurkumę - mieszamy. Do drugiego z naczyń wlewamy sok jagodowy oraz 1 łyżeczkę soku z cytryny. Do ostatniego dodajemy buraki (wcześniej obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach) oraz również łyżeczkę soku z cytryny.
![Krok 1 - Kurczak ze szpinakiem i ryż TRZY-kolory foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-ze-szpinakiem-i-ryz-trzykolory1-2.jpg)
![Krok 2 - Kurczak ze szpinakiem i ryż TRZY-kolory foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-ze-szpinakiem-i-ryz-trzykolory2-2.jpg)
![Krok 3 - Kurczak ze szpinakiem i ryż TRZY-kolory foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-ze-szpinakiem-i-ryz-trzykolory3-2.jpg)
![Krok 4 - Kurczak ze szpinakiem i ryż TRZY-kolory foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-ze-szpinakiem-i-ryz-trzykolory4-2.jpg)
![Krok 5 - Kurczak ze szpinakiem i ryż TRZY-kolory foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-ze-szpinakiem-i-ryz-trzykolory5-2.jpg)
![Krok 6 - Kurczak ze szpinakiem i ryż TRZY-kolory foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-ze-szpinakiem-i-ryz-trzykolory0-2.jpg)