Przepis i sposób przygotowania na: Łatwe ciasto kisielowe z truskawkami
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Miękką palmę (margarynę), cukier, jajka, aromat migdałowy utrzeć mikserem do spienienia, będą grudki i tak ma zostać, ucierać z 4 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem, kisiel bez cukru, wlać mleko i krótko mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma silikonowa 26 cm i 20x15 cm (mniejsza do pracy męża), ciasto wyłożyć łyżką do form, wygładzić wierzch.
Truskawki bez szypułek opłukane osuszone na durszlaku.Truskawki poukładać gęsto na cieście.
Piekarnik nagrzany na 180°C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, ciasta dobrze wystudzić pozostawiając je w foremkach, przed podaniem posypać pudrem cukrem.