Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Leczo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa 1 laska
cebula 1 sztuka
papryka 4 sztuki
cukinia 1 sztuka
przecier pomidorowy 1 opakowanie
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo

Kiełbasę i cukinię kroimy w kostkę, paprykę i cebulę w paseczki. Na patelni przysmażamy cebulę, następnie gdy się zarumieni, dodajemy kiełbaskę. Lekko przysmażamy i dokładamy paprykę z cukinią. Dusimy na małym ogniu przez pół godziny, pilnując aby się nie przypaliło. Dodajemy przecier pomidorowy (nie koncentrat, przecier można zastąpić pomidorami w puszce lub świeżymi pomidorami) i doprawiamy szczyptą słodkiej papryki. Mojego lecza nie trzeba było solić ani pieprzyć, wyszło idealne:) Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak