Przepis i sposób przygotowania na: Lekka kremówka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Lekka kremówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-kremowka1-2.jpg)
![Krok 2 - Lekka kremówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-kremowka2-2.jpg)
![Krok 3 - Lekka kremówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-kremowka3-2.jpg)
![Krok 4 - Lekka kremówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-kremowka4-2.jpg)
![Krok 5 - Lekka kremówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-kremowka5-2.jpg)
![Krok 6 - Lekka kremówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-kremowka6-2.jpg)
ciasto francuskie | 360 g |
mleko | 2 szklanki |
śmietana 30% | 1 szklanka |
cukier waniliowy | 16 g |
cukier | 150 g |
żółtko jajek | 4 sztuki |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
mąka pszenna | 1 łyżka |
masło | 100 g |
cukier puder | 50 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: