Przepis i sposób przygotowania na: Lekka mizeria w koziej oprawie
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki, które oprószamy solą i odstawiamy na chwilę, aby puściły "wodę".
![Krok 1 - Lekka mizeria w koziej oprawie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-mizeria-w-koziej-oprawie1-2.jpg)
Do miseczki dodajemy jogurt kozi, cukier brzozowy (ksylitol), posiekany drobno koperek oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą ziołową.
![Krok 2 - Lekka mizeria w koziej oprawie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-mizeria-w-koziej-oprawie2-2.jpg)
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Lekka mizeria w koziej oprawie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-mizeria-w-koziej-oprawie3-2.jpg)