Przepis i sposób przygotowania na: Lekki a'la gulasz z jabłkami
Kroki postępowania
Wkładamy do miski posypujemy pieprzem i majerankiem.
Wszystko zalewamy szklanką soku z jabłek zakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na godzinę.
![Krok 1 - Lekki a'la gulasz z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-ala-gulasz-z-jablkami1-2.jpg)
Jabłka wkładamy do marynaty.
![Krok 2 - Lekki a'la gulasz z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-ala-gulasz-z-jablkami2-2.jpg)
Przesmażamy z obu stron i zdejmujemy .
![Krok 3 - Lekki a'la gulasz z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-ala-gulasz-z-jablkami3-2.jpg)
Wtedy wkładamy obsmażone mięso i dalej dusimy ok. 15 minut.
Po 5 minutach zdejmujemy pokrywkę ,a po 10 dodajemy sól ( odrobinę) i sprawdzamy mięso. Bo może już być dobre.
![Krok 4 - Lekki a'la gulasz z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-ala-gulasz-z-jablkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Lekki a'la gulasz z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-ala-gulasz-z-jablkami5-2.jpg)