Przepis i sposób przygotowania na: Lekki tort owocowy- motyl
Kroki postępowania
![Krok 1 - Lekki tort owocowy- motyl foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-tort-owocowy-motyl2-2.jpg)
Pierwszą warstwę nasączamy delikatnie ponczem sporządzonym z naparu herbaty i soku z cytryny.Następnie smarujemy warstwą dżemu.
W 150 ml gorącej wody rozpuszczamy żelatynę.
Galaretkę- malinową-rozpuszczamy w 180 ml wody i studzimy.
*użyłam dżemu z cukinii.
![Krok 2 - Lekki tort owocowy- motyl foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-tort-owocowy-motyl3-2.jpg)
Na pierwszą warstwę ciasta wykładamy masę z malinami, przykrywamy kolejną częścią biszkoptu-ponownie nasączamy i wykładamy warstwę jagodową.
![Krok 3 - Lekki tort owocowy- motyl foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-tort-owocowy-motyl1-2.jpg)
![Krok 4 - Lekki tort owocowy- motyl foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekki-tort-owocowy-motyl0-2.jpg)