Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie ciasto z winogronami
Kroki postępowania
Z białek ubić sztywną pianę, dodając pod koniec 1/4 szklanki cukru.
Ubitą pianę włożyć na żółtka, dodać mąkę, cukier wanilinowy i wymieszać.
Ciasto wyłożyć do posmarowanej formy, wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temp. 160 stopni. Wystudzić i przekroić na pół.
![Krok 1 - Lekkie ciasto z winogronami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekkie-ciasto-z-winogronami1-2.jpg)
Połową kremu smarujemy dół biszkopta, przykrywamy drugą częścią biszkopta i resztę kremu smarujemy. Wkładamy do lodówki aby dobrze stężało.
![Krok 2 - Lekkie ciasto z winogronami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekkie-ciasto-z-winogronami2-2.jpg)
Rubinową galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Tężejącą wylewamy na winogrona. Wstawiamy do lodówki aby stężała.
![Krok 3 - Lekkie ciasto z winogronami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekkie-ciasto-z-winogronami3-2.jpg)