Przepis i sposób przygotowania na: Limonkowo - bananowe pączusie
Kroki postępowania
Ma tarce o drobnych oczkach i ścieramy skórkę z jednej limonki i dodajemy do ciasta i mieszamy. Mieszamy o odstawiamy.
![Krok 1 - Limonkowo - bananowe pączusie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/limonkowo-bananowe-paczusie3-2.jpg)
Na głębokiej patelence lub w rondelku, rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia (około 2 cm)
Banany wrzucamy do miseczki z ciastem i dokładnie je obtaczamy.
Na gorący olej ( to jest taki który zrumieni ciasto po wrzuceniu odrobiny po 5 sec.) Przekładamy ostrożnie dokładnie obtoczone pączusie tak by zając cała patelnię.
![Krok 2 - Limonkowo - bananowe pączusie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/limonkowo-bananowe-paczusie2-2.jpg)
![Krok 3 - Limonkowo - bananowe pączusie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/limonkowo-bananowe-paczusie1-2.jpg)
![Krok 4 - Limonkowo - bananowe pączusie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/limonkowo-bananowe-paczusie0-2.jpg)