Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowa Eli z kurkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Łopatka wieprzowa Eli z kurkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lopatka-wieprzowa-eli-z-kurkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Łopatka wieprzowa Eli z kurkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lopatka-wieprzowa-eli-z-kurkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Łopatka wieprzowa Eli z kurkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lopatka-wieprzowa-eli-z-kurkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Łopatka wieprzowa Eli z kurkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lopatka-wieprzowa-eli-z-kurkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Łopatka wieprzowa Eli z kurkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lopatka-wieprzowa-eli-z-kurkami0-2.jpg)
łopatka wieprzowa na pieczeń | 1.2 kg |
ocet jabłkowy | 2 łyżka |
olej | 8 łyżka |
sos chili słodko-ostry | 2 łyżka |
sos sojowy | 8 łyżka |
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat | 2 łyżka |
pieprz | do smaku |
ząbek czosnku | 6 szt |
cebula | 2 szt |
kurki | 500 g |
masło klarowane | 1 łyżka |
mleko | 100 ml |
mąka pszenna | 2 łyżka |
Czosnek suszony Prymat | 2 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: