Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z indyka z cebulką i jabłkiem
Wątróbka z indyka z cebulką i jabłkiem - pyszne, aromatyczne danie. Dzięki jabłkom, nalewce i przyprawom wątróbka zyskuje dobry smak i powstaje podczas smażenia pyszny sos.
Wątróbka z indyka z cebulką i jabłkiem - jak zrobić, krok po kroku:
Umytą i oczyszczoną wątróbkę zamoczyć w mleku, odstawić na 3-4 godziny, a następnie osuszyć.
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, skropić sokiem z cytryny, pokroić w cząstki i usmażyć na maśle, dodać majeranek, nalewkę, miód pszczeli i kolorowy pieprz.
Cebulę pokroić w piórka, obsmażyć i podusić przez około 5 minut. Wątróbkę oprószyć Przyprawą do mięs Prymat oraz mąką, usmażyć i połączyć z cebulą.
Ułożyć na aromatycznych jabłkach i skropić powstałym podczas smażenia jabłek sosem.