Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś marynowany w miodzie i czerwonym winie z warzywami
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Na początku przygotowujemy marynatę:
Do miseczki dodajemy czerwone wino, płynny miód oraz sok z cytryny i mieszamy dokładnie wszystkie ciecze dla ich dobrego połączenia.
![Krok 1 - Łosoś marynowany w miodzie i czerwonym winie z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-marynowany-w-miodzie-i-czerwonym-winie-z-warzywami1-2.jpg)
Do naczynia wlewamy marynatę i układamy na niej filety (skórą do góry) - odstawiamy na około godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
![Krok 2 - Łosoś marynowany w miodzie i czerwonym winie z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-marynowany-w-miodzie-i-czerwonym-winie-z-warzywami2-2.jpg)
![Krok 3 - Łosoś marynowany w miodzie i czerwonym winie z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-marynowany-w-miodzie-i-czerwonym-winie-z-warzywami3-2.jpg)
![Krok 4 - Łosoś marynowany w miodzie i czerwonym winie z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-marynowany-w-miodzie-i-czerwonym-winie-z-warzywami4-2.jpg)
Usmażonego łososia układamy na słupkach warzywnych ze słonecznikiem i posypujemy świeżym szczypiorkiem.
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Łosoś marynowany w miodzie i czerwonym winie z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-marynowany-w-miodzie-i-czerwonym-winie-z-warzywami5-2.jpg)