Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na marchewkowym tagliatelle
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Obrane marchewki (najlepiej dość długie sztuki) tniemy na pasy za pomocą obieraczki do warzyw.
![Krok 1 - Łosoś na marchewkowym tagliatelle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-na-marchewkowym-tagliatelle1-2.jpg)
Filety obsypujemy solą morską i czarnym pieprzem.
![Krok 2 - Łosoś na marchewkowym tagliatelle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-na-marchewkowym-tagliatelle2-2.jpg)
Tagliatelle doprawiamy solą do smaku, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek i mieszamy.
![Krok 3 - Łosoś na marchewkowym tagliatelle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-na-marchewkowym-tagliatelle3-2.jpg)
Gdy zacznie pryskać - przykryjmy patelnię.
Na sam koniec smażenia, gdy skórka się przyrumieni i będzie chrupiąca odwracamy filet na drugą stronę (dosłownie na chwilę).
Życzę smacznego! :)
![Krok 4 - Łosoś na marchewkowym tagliatelle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-na-marchewkowym-tagliatelle4-2.jpg)