Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś po grecku
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Na początku przygotowujemy marynatę.
Do miseczki dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę soku z cytryny, 0,5 łyżeczki cukru pudru (z cukru trzcinowego), 1 łyżeczkę czosnku staropolskiego, 1/4 łyżeczki grubo mielonego pieprzu oraz doprawiamy do smaku solą.
Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki.
Filety nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy do lodówki na około godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
* do smażenia wystarczy pokrywająca go marynata
Usmażonego łososia podajemy otulonego podduszonymi warzywami.
Jako dodatek świetnie sprawdzi się pęczak jęczmienny.
Życzę smacznego! :)