Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w sosie pomidorowo - czosnkowym
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na mniejsze kawałki, które delikatnie oprószamy z obu stron solą morską.
![Krok 1 - Łosoś w sosie pomidorowo - czosnkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-w-sosie-pomidorowo-czosnkowym1-2.jpg)
Kawałki łososia smażymy na rozgrzanym maśle po 1 min. z każdej strony.
![Krok 2 - Łosoś w sosie pomidorowo - czosnkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-w-sosie-pomidorowo-czosnkowym2-2.jpg)
Patelnię przykrywamy i dusimy całość przez 2 minuty.
Gotową rybkę wraz z sosem podajemy z kawałkami świeżego pomidora i koperkową kaszą bulgur.
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Łosoś w sosie pomidorowo - czosnkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/losos-w-sosie-pomidorowo-czosnkowym3-2.jpg)