Przepis i sposób przygotowania na: Łososiowe uszka z fetą i oliwkami
Kroki postępowania
Mąkę , olej i odrobinkę soli mieszamy w robocie ( hakiem) , dodajemy po trochu gorącą wodę. Wyrobione ciasto wykładamy na miseczkę i przykrywamy ściereczką żeby nie obeschło.
![Krok 1 - Łososiowe uszka z fetą i oliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lososiowe-uszka-z-feta-i-oliwkami1-2.jpg)
Natkę pietruszki i szczypiorek drobno siekamy.
Fetę i oliwki kroimy w deobne cząstki.Dodajemy oliwę i wszystko mieszamy starając się rozgnieść fetę.
Potem dodajemy też drobno pokrojonego fososia. Delikatnie mieszamy.
![Krok 2 - Łososiowe uszka z fetą i oliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lososiowe-uszka-z-feta-i-oliwkami2-2.jpg)
Foremkę możemy lekko podsypać mąką i nakładamy płat ciasta.
Nabieramy malutkie porcje nadzienia i wkładamy w głębienia formy.
![Krok 3 - Łososiowe uszka z fetą i oliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lososiowe-uszka-z-feta-i-oliwkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Łososiowe uszka z fetą i oliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lososiowe-uszka-z-feta-i-oliwkami4-2.jpg)
Tak powstają uszka które same wychodzą z formy.
![Krok 5 - Łososiowe uszka z fetą i oliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lososiowe-uszka-z-feta-i-oliwkami5-2.jpg)
Smacznego.
![Krok 6 - Łososiowe uszka z fetą i oliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lososiowe-uszka-z-feta-i-oliwkami6-2.jpg)