Przepis i sposób przygotowania na: Madras curry
Kroki postępowania
![Krok 1 - Madras curry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/madras-curry1-2.jpg)
![Krok 2 - Madras curry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/madras-curry2-2.jpg)
![Krok 3 - Madras curry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/madras-curry3-2.jpg)
![Krok 4 - Madras curry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/madras-curry0-2.jpg)
Kmin rzymski mielony Prymat | 1 łyżka |
Kolendra cała Prymat | 1.5 łyżki |
kozieradka | 1 łyżka |
Przyprawa garam masala orientalna Prymat | 1.5 łyżki |
kardamon | 3 szt |
cynamon | 1 laska |
liście curry | 5 szt |
cebula biała | 2 średnie |
czosnek | 5 ząbków |
imbir | 3 cm |
papryczka chilli | 1 szt |
pomidory krojone z puszki | 1 szt |
przecier pomidorowy | 2 łyżki |
mleko kokosowe | 1 puszka |
kolendra świeża | 1 pęczek |
kurczak | 1 pierś |
papryka | 1 szt |
woda | 3/4 szkl |
Kurkuma mielona Prymat | 1 łyżka |
sok z limonki | (do smaku) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: