Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron bucatini w papilocie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron bucatini 200 g
pomidorki cherry 12 sztuk
czarne oliwki bez pestek 30 g
czosnek 2 ząbki
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
pieprz czarny 0,5 łyżeczki
oliwa 5 łyżek
sól 1 łyżeczka
papier do pieczenia 2 arkusze
cukinia 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron bucatini w papilocie

1. Pomidorki kroimy na pół, cukinie kroimy w zapałki, czosnek siekamy.
2. Warzywa i przyprawy (za wyjątkiem soli) dokładnie mieszamy, polewamy oliwą i odstawiamy na 20 minut.
3. Makaron bucatini gotujemy przez 7 minut, odcedzamy.
4. Do makaronu dodajemy warzywa, delikatnie solimy i całość szczelnie zwijamy w papilot z kilku warstw papieru do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak