Przepis i sposób przygotowania na: Makaron mie z kurczakiem i boczniakami
Brokuły dzielimy na różyczki i blanszujemy w lekko osłodzonym wrzątku ok. 3-4 min. Osączamy.
Czosnek ,imbir i szalotki drobno siekamy.
Paprykę oraz boczniaki kroimy na cienkie paski.
Makaron gotujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu ,odcedzamy.
Na rozgrzany olej wrzucamy czosnek i szalotki ,lekko podsmażamy dodajemy kurczaka i smażymy 3 min ,cały czas mieszając. Następnie dodajemy imbir i grzyby ,smażymy 1 min ,wrzucamy paprykę i brokuły ,smażymy jeszcze 2-3 min. Dodajemy resztę sosu sojowego, bulion oraz cukier ,chwilę podsmażamy. Na koniec dodajemy makaron i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Podajemy od razu po przygotowaniu.