Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron w sosie pieczarkowo-smietanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
makaron kokardki 400 g
cebula biała 1 szt
pieczarki 300 g
śmietana 30% 150 ml
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie pieczarkowo-smietanowym

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić na plasterki i zeszklić na oleju.Dodać pokrojoną w kostkę pierś kurczaka.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Makaron w sosie pieczarkowo-smietanowym foto
2
Gdy mięso zmieni kolor wrzucić pokrojone na plasterki (lub półplasterki w zależności od wielkości) pieczarki.
Krok 2 - Makaron w sosie pieczarkowo-smietanowym foto
3
Gdy pieczarki odparują i będą miękkie dodajemy śmietankę i natkę pietruszki.
Krok 3 - Makaron w sosie pieczarkowo-smietanowym foto
4
Wszystko dusimy jeszcze chwilę.Makaron gotujemy,osączamy i dodajemy do sosu.
Krok 4 - Makaron w sosie pieczarkowo-smietanowym foto
5
Dokładnie mieszamy i wykładamy na talerze.
Krok 5 - Makaron w sosie pieczarkowo-smietanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.11.2013 10:00
mmmm pycha!!!
Dorota37 22.04.2013 11:14
Też robię taki sosik, pyszny makaron
Alex_M 22.04.2013 08:38
szybkie pyszne danie!
Hanna5 21.04.2013 21:12
To musi być pyszne :)
Renata9 21.04.2013 17:00
ciekawy pomysł na szybkie i smaczne danie
miki47 21.04.2013 16:56
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak