Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron z dynią i warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 600 g
dynia 450 g
pietruszka 2 sztuka
seler 1 sztuka
kiełbasa śląska 2 sztuka
koperek 1/2 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z dynią i warzywami

Makaron gotujemy w tradycyjny sposób. W tym czasie oczyszczoną dynię kroimy w średniej wielkości kostkę i wsypujemy na patelnię z rozgrzanym olejem. Następnie dokładamy do niej także pokrojony w kostkę seler i pietruszki. Podsmażamy aż warzywa zmiękną. Dodajemy do nich wtedy pokrojoną w nieduże cząstki kiełbasę i drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.
Układamy na ugotowanym makaronie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 30.10.2014 11:44
Super danie :-)
Futka 29.10.2014 12:40
Przepyszne i bardzo oryginalne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak