Przepis i sposób przygotowania na: makowe rogale
Kroki postępowania
do miseczki kruszę drożdże dodaję 2 łyżki cukru 5 łyżek ciepłego mleka i 4 łyżki mąki całość mieszam i przykrywam ściereczką na poł godz.
![Krok 1 - makowe rogale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-rogale1-2.jpg)
![Krok 2 - makowe rogale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-rogale2-2.jpg)
![Krok 3 - makowe rogale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-rogale3-2.jpg)
![Krok 4 - makowe rogale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-rogale4-2.jpg)
wyrabiam do momentu aż ciasto zacznie odchodzi od ręki ,posypuję mąką i zostawiam przykryte w ciepłym miejscu na 1 godz.
![Krok 5 - makowe rogale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-rogale5-2.jpg)
![Krok 6 - makowe rogale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-rogale6-2.jpg)
![Krok 7 - makowe rogale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-rogale7-2.jpg)
perfumuję olejkiem
mieszam
![Krok 8 - makowe rogale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-rogale8-2.jpg)
![Krok 9 - makowe rogale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-rogale9-2.jpg)
piekę w 180 stopniach (termoobieg)
ciepłe smaruję lukrem bardzo rzadkim ( c.puder i sok z cytryny)
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!
![Krok 10 - makowe rogale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-rogale10-2.jpg)