Przepis i sposób przygotowania na: Makowe torciki
Kroki postępowania
Przygotowanym kremem posmarować spód ciasta
wcześniej śmietanę należy ubić z cukrem pudrem i śmietan fiksem.
jajko | 6 sztuk |
cukier | 1/2 szklanki |
mąka tortowa | 1 szklanka |
mak | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
olej | 6 łyżek |
krem do karpatki | 1 opakowanie |
biała czekolada | 15 dag |
śmietana 30% | 1 szklanka |
cukier puder | 1 łyżka |
kawa rozpuszczalna | 1/2 szklanki |
wiśnie bez pestek | 3/4 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: