Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec bez spodu
Kroki postępowania
Do gotującego mleka dodajemy mak i gotujemy mieszając, tak długo aż mak będzie dawał rozcierać się w palcach.
Następnie odcedzamy i studzimy.
Sparzony mak mielimy
![Krok 1 - Makowiec bez spodu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-bez-spodu1-2.jpg)
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą pianę.
Następnie dodajemy masło i dalej ucieramy.
Do masy dodajemy mak- miksujemy
![Krok 2 - Makowiec bez spodu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-bez-spodu2-2.jpg)
Jabłka szatkujemy.
Dodajemy je do masy z makiem.
Od razu wsypujemy też kaszę mannę i dodajemy olejek migdałowy
![Krok 3 - Makowiec bez spodu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-bez-spodu3-2.jpg)
Całość przekładamy do formy wyłożonej papierem.
Pieczemy około godzinę- należy sprawdzać patyczkiem stan upieczenia
Studzimy
![Krok 4 - Makowiec bez spodu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-bez-spodu4-2.jpg)
SMACZNEGO!!!
![Krok 5 - Makowiec bez spodu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-bez-spodu5-2.jpg)